Sunday, August 22, 2010

Kaksi- ja nelipyöräisiäOlemme kuuliaisesti lukinneet pyörämme aina yöksi, vaikka eilisellä leirintäalueella pyöräilyä harrastanut työntekijä lohkaisikin, ettei täällä kukaan ole niin kiinnostunut pyöristä, että viitsisi niitä varastaa. Islantilaiset luottavat isoihin nelivetomaastureihinsa, eikä heitä tällä säällä siitä oikein voi syyttääkään, vain hullu pyöräilee myrskyssä...

Mutta sellaisen toivomuksen esittäisimme Reykjavikista Akureyriin ja takaisin kiiruhtaville autoilijoille, että viitsisivät vähän jarrutella pyöräilijän nähdessään. Tämä osuus ykköstiestä tuntuu olevan kaikkein raskaimmin liikennöity, autoja tulee jatkuvasti molemmista suunnista, ja usein ne sattuvat kohtaamaan juuri meidän vieressämme.

Muutaman kerran olemme kuulleet kiukkuisia tööttäyksiä, kun meidän kanssamme kaistan jakava auto puskee vastaantulijan melkein ojaan meitä väistäessään. Perillepääsy ei monta sekuntia siitä viivästyisi, jos autoilija malttaisi jäädä meidän taaksemme odottamaan siksi hetkeksi, kun toinen auto tulee vastaan.

No comments:

Post a Comment